Diskutimi per Edith Durham

24 Mars 2023
SHARE

Në kuadër të javës së Frankofonisë,  profesoresha e Letërsisë Frënge në Universitetin e Prishtinës Nerimane Kamberi, në bashkëpunim me zonjën Marcelle Delvaux-Abbott organizuan një diskutim kulturor franko-belg-zvicerran-shaiptar, për ‘Mbretëreshën e Maleve Shqiptare’, Edith Durham,

 

Musafire të diskutimit ishin përkthesja franceze Jacqueline Dérens dhe Elizabeth Gowing studiuese e cila shkon rrugëve të Durham,

 

Përpos shumë studentëve dhe profesorëve të Universitetit të Prishtinës, pjesmarrës ishin edhe prodekani Isa Memishi, Ambasadori i Britanisë së Madhe, Nicholas Abbott, zv. Ambasadorja e Shtetit Zviceran, Paulinë Menthonnex-Gacaferri, shefi i misionit diplomatik të Belgjikës në Kosovë, Julien Sassel, përfaqësuesi i ambasadës së Francës në Kosovë, Nexhmi Musliu, dhe Shefja e departamentit të Frëngjistes, Bade Bajrami.