Në Fakultetin e Filologjisë do të promovet antologjia e prozës së shkurtër shqiptare nga Mali i Zi: "Të gjithë tanët│Svi naši"

26 Maj 2023
SHARE

Ambasada e Malit të Zi
Në Republikën e Kosovës

Më 30 maj (e martë) nga ora 11:00, në sallën "Idriz Ajeti" të Fakultetit të Filologjisë në
Universitetin e Prishtinës, do të mbahet promovimi i antologjisë së prozës së shkurtër shqiptare
nga Mali i Zi, e titulluar "Të gjithë tanët│Svi naši". Kjo antologji është botuar nga Qendra për
Ruajtjen dhe Zhvillimin e Kulturës së Pakicave të Malit të Zi në vitin 2022 në Podgoricë.
Nëpërmjet kësaj antologjie, publiku prishtinas do të ketë mundësinë të njihet me krijimtarinë e
autorëve të prozës së shkurtër shqiptare nga Mal i Zi. Këta autorë kanë krijuar një lidhje të thellë
artistike midis Malit të Zi dhe Republikës së Kosovës, si në të kaluarën ashtu edhe në të tashmen.
Antologjia paraqet një grup shkrimtarësh të njohur në letërsinë mbarëkombëtare, si Rexhep
Qosja, Zuvdija Hoxhiq-Berisha, Mehmet Kraja, Hajro Ulqinaku. Përveç tyre, antologjia përfshin
edhe autorë të tjerë si Asllan Bisha, Ibrahim Berjashi, Fran Camaj, Muzafer Çaushi, Jaho Kollari,
Anton Gojçaj dhe Mark Pashku-Lucgjonaj.
Promovimi i kësaj antologjie do të përcillet me fjalët e disa personaliteteve të rëndësishme
akademike dhe kulturore nga Kosova dhe Mali i Zi, duke përfshirë dekanen e Fakultetit të
Filologjisë, prof.dr Lindita Rugova, prof.asoc. Anton Berishaj, prof. asoc. Ag Apolloni, prof.dr.
Drashko Drobnjak nga Universiteti i Malit të Zi, drejtorin e Qendrës për Ruajtjen dhe Zhvillimin
e Kulturës së Minoriteteve të Malit të Zi, z. Salko Luboder.
Në këtë promovim do të marrin fjalën edhe shkrimtarët Haxhi Shabani nga Ulqini dhe Zuvdija
Hoxhiq nga Podgorica.
Ky promovim është një rast i veçantë për të eksploruar krijimtarinë e autorëve të prozës së
shkurtër shqiptare nga Mal i Zi dhe për të kuptuar lidhjen e tyre me Republikën e Kosovës dhe të
gjithë rajonin. Është një mundësi e rrallë për të njohur talentin e tyre krijues dhe për të përjetuar
një bashkëbisedim të frytshëm në fushën e letërsisë.
Shënoni datën në kalendarin tuaj: 30 maj 2023, ora 11:00.
 Vendndodhja: Salla "Idriz Ajeti", Fakulteti i Filologjisë, Universiteti i Prishtinës.
Mos harroni ta ndani këtë lajm të rëndësishëm me miqtë tuaj në rrjetet sociale dhe të shpërndani
ftesën për të promovuar krijimtarinë e autorëve shqiptarë nga Mal i Zi!