Në kuadër të lëndës Përkthim joletrar

    Në kuadër të lëndës Përkthim joletrar  Nën udhëheqjen e profesoreshës së ushtrimeve të lëndës Përkthim joletrar, Zinaide Gruda, studentët e vitit të tretë të degës së Gjuhës dhe Letërsisë Angleze kanë përgatitur ushqimet recetat e të cilave i kanë përkthyer paraprakisht. Të gjitha gatimet janë pjesë e kuzhinës britanike. Duke gatuar, studentët, jo vetëm që pasurojnë fjalorin, por edhe i angazhojnë të gjitha shqisat në procesin e nxënies – të prekurit, të nuhaturit, të shijuarit si dhe të dëgjuarit dhe të parit. Kjo mënyrë e të nxënit të gjuhës, kulturës dhe kuzhinës së huaj është argëtuese dhe në të njëjtën kohë përmes detyrave/aktiviteteve që rezultojnë me produkte ka për qëllim përmirësimin e shkathtësive të komunikimit.
     18.jpg24.jpg25.jpg4.jpg22.jpg6.jpg

Arkiva e lajmeve

«maj»
MaEnPrShDi
2930 12345
6789 101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789