Hapet Thirrja për Bursa në Programin Erasmus+ në Universitetin e Ca’ Foscari në Venice të Italisë

   Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’, Fakulteti i Filologjisë hap thirrjen për aplikim për bursa për rmobilitete te studentëve të nivelit të doktoratës - PhD dhe MA, për semestrin dimëror në Universitetin e Ca’ Foscari ne Venice, Itali, në kuadër të programit Erasmus + Mobility të Komisionit Evropian.

  Llojet e mobilitetit përfshijnë:

  Shkëmbimin e studentëve për studime PhD dhe MA (2 bursa) për semestrin dimëror.

  Bursat përfshijnë:

  •    Kompensimin 850 EUR në muaj për studentët;
  •    Kostot e udhëtimit (në varësi të distancës midis universitetit pritës dhe atij të origjinës) deri në 360 EUR;

  Prioritet u jepet studentëve të Gjuhësisë Phd dhe MA Gjuhë Shqipe, për shkak të kërkesës së stafit akademik (mentorial) në universitetin pritës. Por, në rast të mosplotësimit të vendeve me studentë nga fushat përkatëse, do të merren parasysh edhe aplikacionet e studentëve të gjuhësisë nga programet tjera PhD dhe MA të Fakultetit të Filologjisë. Përparësi kanë studentët sipas nivelit më të lartë të studimeve. 

  Nivelet e mobilitetit për studentë:

  PhD dhe MA


  (Studentët duhet të jenë të  regjistruar në një nga programet e Fakultetit të Filologjisë, Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’. Të drejtë aplikimi kanë vetëm studentët të cilët janë të regjistruar në studimet PhD).

  Studentët që përfitojnë nga mobiliteti Erasmus + janë të liruar nga pagesa për shkollim në universitetin pritës. Studentët do të vazhdojnë të paguaj në shkollimin e tyre dhe / ose tarifat e regjistrimit në universitetin e tyre të origjinës, pranë Universitetin e Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’.

  Dokumentet e nevojshme për aplikim për studentët:

   

  1.    Students must provide the following documents:

   

  ·         Application form duly filled in and signed

  ·         Copy of a valid ID card or passport;

  ·         Copy of a residence document (stating where the student has his/her accommodation during his/her studies – ex: copy of electricity bills, accommodation rental contracts);

  ·         Copy of a proof of registration at a Bachelor/Master/PhD programme at the University of Prishtina (e.g. certificate of enrollment);

  ·         Learning Agreement

  ·         Copy of the transcripts of records, indicating university grades/marks for finished and/or current cycles of study;

  ·         Motivation letter;

  ·         Copy of official language certifications (if any) or self-certifications of language qualifications;

  ·         Proposed Learning Agreement (for 1st and 2nd cycle students)/Mobility Programme (3rd cycle students), signed by the applicant, the Erasmus+ Administrative Coordinator and Erasmus+ Academic Coordinator or Coordinator of the Student’s Study Programme of the sending institution;

  ·         For PhD students only: letter of interest signed by the prospective academic supervisor/Head of Department at Ca’ Foscari University of Venice stating the availability and willingness to supervise the applicant. In order to get this applicants MUST contact [email protected] (providing a CV and a research plan);  

  ·         Curriculum Vitae (max 2 pages) in English including extracurricular activities (courses, seminars, conferences, published research, etc.) and professional experience related to the fields of knowledge of the courses. Please use the European template on https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions.iehtml;

  ·         Proof of socio-economic disadvantaged background (in case it is available);

  ·         Recommendation letters and other supporting documents in English, e.g. honours, awards, internship/work certificates, proof of disability if relevant.

    

   Për programet e ofruara për të gjitha nivelet kërkohet minimum niveli B1 i gjuhës angleze.

  Afati për aplikim për semestrin veror është: 11 Tetor 2019

  Learning Agreement është një kontratë midis universitetit të origjinës dhe aplikantit dhe shërben për të përcaktuar lëndët që do të zhvilloni në universitetin pritës. Ju duhet të plotësoni vetëm pjesën e parë ‘‘Mobility Plan’’. Në tabelën A përcaktohen lëndët dhe kreditet që do të merrni në universitetin pritës, në tabelën B përcaktohet se cilat prej lëndëve të Tabelës A do të njihet në Universitetin e Prishtinës kur ju të keni përfunduar periudhën e shkëmbimit) Ju duhet të përzgjidhni të kryeni në Universitetin e Ca’ Foscari ne Venice, lëndë të njëjta me ato që do të kryenit në fakultetin tuaj, kjo për arsye që lëndët dhe kreditet t’ju njihen kur të ktheheni, atëherë kur të ktheheni ju duhet të zhvilloni lëndët që nuk përshtaten në Universitetin e Prishtinës.)

  Pasi të  plotësohet dokumenti Learning Agreement’’ te fusha “commitment” duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe përfaqësuesi nga Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, përkatësisht nga Prodekani për shkencë. 

  Për programet e studimit dhe kurset të ofruara në Universitetin e Venice shihni linqet: 

  Course catalogue:

  https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwBVzxzTCTRJXBrHxTbXlWksqrW?projector=1&messagePartId=0.1

  English taught courses with study fields:

  https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwBVzxzTCTRJXBrHxTbXlWksqrW?projector=1&messagePartId=0.2

   

  Përzgjedhja do të bëhet duke u bazuar në notën mesatare dhe njohuritë/dëshmitë e juaja në gjuhën angleze dhe letra e motivimit. Dokumentet me titull  "University of Ca’ Foscari Venice Application"  duhet të dërgohen të skanuara tek:

  [email protected]  dhe [email protected]


  Vetëm dokumentet e kompletuara (të lidhura në një fajll si pdf) do të merren në konsideratë.

  Për më shumë informata rreth bursave mund të na kontaktoni në e-mail ose të na vizitoni në: Fakultetin e Filologjisë dhe në Zyrën për Marrëdhënie me Jashtë, Biblioteka Universitare, Rr. Eqrem Çabej, Prishtinë.


   

Arkiva e lajmeve

«tetor»
MaEnPrShDi
30 12 3456
78 910111213
14 15 1617 181920
21 222324252627
28293031123
45678910