NJOFTIM

   Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’ , Fakulteti i Filologjisë hap thirrjen për aplikim për bursa për mobilitete te studentëve për semestrin dimëror në University of Humboldt, Berlin, në kuadër të programit Erasmus + Mobility të Komisionit Evropian.
  Llojet e mobilitetit përfshijnë:
  -Shkëmbimin e studentëve për studime Baçelor ( 1 bursë 6 mujore), Master (3 bursa 4 mujore) dhe PhD (3 bursa 4 mujore).
  Rekomandohen fuqishëm studentët e Gjuhës shqipe BA dhe MA, si dhe studentët e Gjuhësisë PhD, për shkak të prioritetit që do t’u jepet në Gjermani nga ana e univeristetit pritës, iniciator i marrëveshjes është Departamenti Gjuhës shqipe.

  Nivelet e mobilitetit për studentë:
  -Bachelor, Master, PhD (Linguistikë) (studentët duhet të jenë të regjistruar në një nga programet e Gjuhës shqipe, ose të profilit të Gjuhësisë në doktoratë, Fakulteti i Filologjisë, Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’. Të drejtë aplikimi kanë vetëm studentët të cilët janë të paktën të regjistruar në vitin e dytë të studimeve BA).

  Studentët që përfitojnë nga mobiliteti Erasmus + janë të liruar nga pagesa për shkollim në universitetin pritës. Studentët do të vazhdojnë të paguajnë shkollimin e tyre dhe / ose tarifat e regjistrimit në universitetin e tyre të origjinës, pra në Universitetin e Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’.
  Dokumentat e nevojshme për aplikim për studentët për nivelin Bachelor:
  - Certifikata e notave/Transkripta
  - CV (në gjuhën angleze)
  - Kopje e Pasaportës (faqja që përmban emrin tuaj, foton dhe të dhënat personale) ose Leternjoftimit
  - Një letër rekomandimi (në gjuhën angleze)
  - Një letër motivimi (në gjuhën angleze)
  - Vërtetim studenti (i lëshuar nga fakulteti juaj që konfirmon nivelin tuaj të studimeve dhe vitin akademik)
  - Certifikata e gjuhës angleze
  Për programet e ofruara për të gjitha nivelet kërkohet minimum niveli B1 i anglishtes.
  Afati për aplikim për semestrin dimëror (01.10.2017 - 15.02.2018) është: 1 maj 2017
  Pasi të plotësohet document “Learning Agreement’’ tek fusha ‘‘commitment’’ duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe përfaqësuesi nga Universiteti i Prishtinës ‘’Hasan Prishtina’’.

  Përzgjedhja do të bëhet duke u bazuar në notën mesatare dhe njohuritë/dëshmitë e juaja në gjuhën angleze.
  Dokumentet me titull "University of Humboldt Application" duhet të dërgohen të skanuara tek:
  [email protected], [email protected] dhe [email protected]

  Vetëm dokumentet e kompletuara(të lidhura në një fajll si pdf) do të merren në konsideratë.

  Luteni që të gjitha dokumentet t’i dërgoni të bashkangjitura në një e-mail.

  Për më shumë informata rreth bursave dhe konkurrimit mund ta kontaktoni në e-mail Bleranda Dragushën ose ta vizitoni në: Zyra për Marrëdhënie me Jashtë, Biblioteka Universitare, Rr. Eqrem Çabej, Prishtinë.

   

Arkiva e lajmeve

«qershor»
MaEnPrShDi
2829 30 31 123
456 78910
111213 141516 17
18 19 20 21222324
2526272829301
2345678